.

Informatii livrare si plata

ÎNREGISTRARE

Pentru a putea face cumpărături pe site-ul www.koltofashion.com trebuie să vă creaţi un cont care poate fi accesat cu e-mail-ul şi parola dvs. Crearea contului este gratuită şi se face prin completarea formularului de înregistrare. Vi se va cere să furnizaţi o adresă de e-mail, o parolă, informaţii personale şi adresa de livrare. Ca utilizator înregistrat aveţi posibilitatea de a beneficia de toate serviciile oferite de magazinul nostru.

2 COŞUL DE CUMPĂRĂTURI

Lângă fotografia şi descrierea fiecărui produs se află butonul “Adăuga în coş”. Trebuie sa selectati mărimea dorită. Apăsând acest buton, produsul selectat de dvs. va fi adăugat în "coşul de cumpărături" virtual. Conţinutul coşului este păstrat până când decideţi să mergeţi la achiziţia de bunuri (butonul “Finalizare Comanda). Puteţi vizualiza conținutul coșului în orice moment şi puteţi, de asemenea, să editaţi coşul (să adăugați produse noi sau să le ştergeţi pe cele pe care nu le mai doriţi).

3 COMANDA

La apăsarea butonului “Cumpără” veţi fi direcţionat la pagina de finalizare a comenzii, ce implică:

Selectarea adresei de livrare. Dacă nu doriţi să primiţi produsul la adresa specificată la înregistrare, trebuie să adăugați o adresă nouă.
După ce aţi specificat adresa, daţi click pe “Continuare”.
Al doilea pas este alegerea modalităţii de plată. Contravaloarea produselor comandate de pe site-ul www.koltofashion.com se poate face prin plata cu cardul VISA, MASTERCARD.

4 CONFIRMAREA ŞI LIVRAREA

Livrarea se va face la adresa specificată de utilizator la finalizarea comenzii. Tariful pentru livrare este acelaşi pentru tot teritoriul României, după cum urmează:

Pentru comenzi sub 199,99 lei - livrare 15 lei
Pentru comenzi peste 199, 99 lei inclusiv - Livrare Gratuită!
Livrarea se efectuează prin firma de curierat rapid UPS sau DHL într-un termen de maximum 7 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii. Confirmarea comenzii se va face printr-un email trimis în momentul finalizării acesteia pe pagina noastră. În cazul în care detaliile necesare livrării sunt incomplete, utilizatorul va fi contactat telefonic.

După ce aţi plasat comanda, veţi primi o confirmare pe e-mail, specificând că a fost primită cu succes. În e-mail veți găsi toate detaliile comenzii dvs: numele şi numărul produselor comandate, mărimea, preţul şi adresa de livrare.

Comenzile primite la sfârşit de săptămână şi în zilele desemnate ca sărbători legale sunt procesate în prima zi lucrătoare.

Comenzile primite cu informaţii incorecte sau incomplete sunt anulate din cauza imposibilităţii de a lua legătura cu clientul și vor fi clasificate ca “Respinse”.

5 RETURNAREA PRODUSELOR

Produsele o data cumparate nu pot fi returnate sau inlocuite, cu excepția cazului în care produsele sunt defecte sau nu corespund cu marfa comandata.

Conditiile in care le puteti returna sunt:

Daca produsul comandat este de o alta dimensiune decat masura indicata a produsului comandat, il poti returna pentru a fi schimbat cu alta masura sau alta culoare.

ATENTIE! Puteti solicita returnarea produsului dupa maxim 10 zile de la primirea comenzii.

Kolto Fashion va face rambursarea totală a oricărui produs care nu este disponibil și comandat de client.

*Se garantează că produsele comercializate de Kolto Fashion sunt de origine sigure și originale cumparate de companiile naționale cunoscute în industrie.

Pasi de urmat pentru RETURNEREA produsului:

Completati formularul de retur - Formularul de Retur; acest lucru este necesar pentru a putea procesa in termen cat mai scurt returul si a va trimite un produs inlocuitor sau pentru a va returna banii.

Produsele returnate, cat si ambalajul lor (unde este cazul, de exemplu cutiile/saculetii pentru incaltaminte/bijuterii) trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, fara urme ale utilizarii. Coletul in care returnati produsul trebuie sa mai contina: etichetele intacte ale produselor.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru repararea sa (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.

In colet adaugati - certificatul de garantie (unde e cazul) si o copie a facturii;
Rambursarea contravalorii produsului returnat se va face in cel mult 14 de zile de la Retur prin transfer bancar in contul IBAN specificat in Formularul de Retur.

Produse defecte sau care prezinta deteriorari in momentul primirii/receptiei

Facem tot posibilul ca produsele sa fie livrate fara defecte. Insa in cazul in care primiti un produs defect, tot ce aveti de facut este sa contactati echipa Kolto Fashion email: kolto.fashion@gmail.ro) si vom aranja ca produsul sa fie inlocuit. Si in acest caz va rugam sa completati Formularul de Retur . Daca produsul primit este nefunctional in primele 24-72 de ore de la receptie, puteti reclama acest lucru si solicita inlocuirea produsului cu un produs nou sau rambursarea contravalorii acestuia.

Produse livrate gresit

Daca vi s-a livrat alt produs decat cel comandat va rugam sa semnalati cat mai curand acest lucru pentru a returna produsul si a fi inlocuit cu cel corect. Procedura de returnare incepe tot prin completarea Formularului de Retur si completarea tuturor campurilor de acolo.
Observatii generale - Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului.

Produse ce fac exceptie de la exercitarea dreptului de retur:

Conform articolului 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere:

Produsele confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;

Produsele desigilate de consumator a caror noua comercializare ar putea prezenta riscuri din motive de igiena sau de protectie a sanatatii pentru alti consumatori.

Prin urmare:

Din motive de igiena, produsele din categoria lenjerie intima nu se pot returna.*

Din aceasta categoria fac parte costumele de baie si lenjeria de corp (chiloti, slipi, sutiene, bustiere dresuri, sosete, etc)

Costul de transport pentru RETUR este suportat integral de către client în ambele situaţii: atât la trimiterea coletului pentru retur cât şi la primirea comenzii de înlocuire a returului.

Înainte de a face retur vă rugăm să trimiteți un e-mail la kolto.fashion@gmail.com

Pentru a vă rambursa contravaloarea produselor returnate vă rugăm să trimiteți pe adresa de email kolto.fashion@gmail.com următoarele date:

numele si prenumele dvs.
contul dvs. bancar (IBAN) în lei și numele titularului

Date de contact

Tel: 0731 288 328
Email: kolto.fashion@gmail.com

Descarca formularul de retur